Устаткування для виробництва напівфабрикатів

Напівфабрикати цікава ідея для бізнесу, а яке необхідне обладнання для цього бізнесу на Україні

Трохи раніше я вже писав і про напівфабрикати в цілому і про окремі виробництва цих самих напівфабрикатів про це можете почитати тут та тут. Якщо пам’ятаєте, мова йшла про реальну історію з життя, коли все починалося досить прозаїчно і банально, і багато в чому нагадував 100% домашній бізнес, але як говориться, «хто шукає, той завжди знайде», так власне і сталося, невеликий бізнес, поступово переріс в більш цивілізовані форми і із застосуванням сучасних технологій. Саме про використання нових технологій і нових видів обладнання для виробництва улюблених пельменів ми і поговоримо сьогодні.

*

І так всі переваги, і недоліки даного бізнесу, тобто створення цеху з виробництва пельменів вже описав, але хотів би ще раз зупинитися на питанні, чому в першу чергу описав виробництво котлет, а не пельменів, та ознайомив читачів з устаткуванням для виробництва котлет?

Все банально. Справа в тому, що обидві бізнес ідеї тісно пов’язані і в першу чергу технологічно, тобто, говоримо про наявність обладнання для виробництва, які використовуються і в першому і другому випадку, де-факто більшість устаткування для бізнесу просто дублюється. Але при виробництві котлет необхідно використовувати менше устаткування та обладнання , що власне робить старт даної ідеї малого бізнесу на Україні менш витратним. З іншого боку навіть якщо Ви зібралися відкривати свій бізнес саме на виробництві пельменів як основної продукції, то варто пам’ятати що обладнання для малого бізнесу на виробництві пельменів цілком підійде і для випуску тих самих напівфабрикатів у вигляді котлет. Звичайно не на всі 100%, але, доклавши трохи грошей для устаткування підприємств харчування цілком можливо відразу диференціювати свій бізнес і виробляти не тільки пельмені, але й котлети, тефтелі таке інше – чим не вигідне вкладення особистих фінансів. Вважаю, що більш зрозуміло стане, коли детально ознайомитеся з переліком обладнання для бізнесу у вигляді виробництва пельменів і переліку необхідного обладнання для виробництва котлет.

А тепер давайте перейдемо до більш істотним моментам бізнесу на пельменях, а точніше до самого устаткуванню для даного бізнесу, до речі весь перелік обладнання входить до переліку устаткування підприємств харчування. А це в свою чергу говорить нам про те, що при пошуку самого обладнання необхідно звертати увагу не тільки на виробників, а й у б/у сегмент, що дозволить значно заощадити кошти.

Просіювач борошна

Тістомішалка

Машина для розкачування тіста

Мясорубка

Фаршемішалка

Автомат для виробництва пельменів, або як його ще називають формувальна машина

Камера холодильна (шокове заморожування)

Гарячий стіл і апарат для пакування

Камера холодильна (низькотемпературна)

Стіл робочий (острівний)

Візок технологічна

Ящики

Якщо уважно розглянути то побачите велику схожість в наборі обладнання для  малого бізнесу, як у виробництві котлет, так і виробництві пельменів. А тепер давайте детальніше розглянемо кожен з набору устаткування для виробництва.

Просіювач борошна – агрегат використовується для очищення борошна перед виготовленням самого тіста, це не просто обов’язково, а просто вкрай необхідно, інакше ризикуєте втратити всіх клієнтів ще до того як почнете працювати. Можна сказати одне, що коли бізнес по виробництву пельменів тільки починався, то власники намагалися заощадити і просіяти борошно в ручну. Нічого доброго з цього не вийшло. Що хотілося б відзначити, при виборі Просіювача борошна обов’язково зверніть увагу на його продуктивність, яка повинна бути прямо пов’язана з продуктивністю тістомішалки. Як самі розумієте купити занадто продуктивну і відповідно дорогу машину просто немає сенсу, а невелика потужність може бути «вузьким» місцем бізнесу та стопорити всю технологічну ланку. До речі невеликі та компактні просіювачи входять в перелік устаткування підприємств харчування, так що вибір б/у агрегатів на ринку значний.

Тістомішалка – вибір даних агрегатів дуже великий (тех. Є в переліку устаткування підприємств харчування)  і власне працюють всі по одній аналогії, а ціни залежать від виробників і якості використовуваних матеріалів. Можна відзначити, що в більшості обладнання для бізнесу застосовується нержавіюча сталь, але є й дешевші аналоги із застосуванням інших матеріалів, моя порада краще трохи переплатити і мати результат, ніж потім міняти обладнання. Тим паче пластик при великих навантаження себе зарекомендував як досить не якісний матеріал.

Машина для розкачування тіста – устаткування  хоч і здається безглуздим, за фактом дуже необхідна річ при поточному виробництві, тобто якщо хочете мати стабільний процес виробництва пельменів, справа в тому, що всі агрегати з виготовлення пельменів працюють за однаковим принципом – тобто формується своєрідний мішок, куди подається фарш і за допомогою формовок нарізаються пельмені. Так от подача тіста в саму машину має свої обмеження і як наслідок ручне розкачування може значно гальмувати весь процес.

Мясорубка та фаршемішалка – зупинятися на них не буду, агрегати вже описані в статті про обладнання для котлет. Тільки можу додати, що на них як самі розумієте можна робити фарш не тільки для пельменів, але і для котлет, власне тут повна аналогія не вистачає тільки обладнання  для формовки самих котлет.

Автомат для виробництва пельменів – як і в інших випадках з точки зору технології всі агрегати та обладнання  для малого бізнесу з виробництва пельменів схожі, єдиною відмінністю може бути насадки з виготовлення різних видів пельменів та вареників. Оптимально варіантом є наявність великої кількості різних насадок як для стандартних розмірів, таки і з імітацією ручного ліплення.

Все інше устаткування абсолютно аналогічно тому, що вже писав, єдино, що знадобитися так це апарат для фасовки. Якщо збирається серйозно займатися даним малим бізнесом,  то рекомендую придбати і фасувальну машину. Продаж не фасованих пельменів через роздрібну мережу має право на існування, але далеко не всі магазини на нього погоджуються, а от упаковка з допомогою гарячого столу не завжди ефективна, хоча на початку бізнесу цілком реально використовувати гарячого столу і фасування з його допомогою.

*

Що можна додати, для цеху з виробництва пельменів знадобитися досить велике приміщення, звичайно з облаштуванням за вимогами СЕС і наявністю проточної води. В цілому технологічна лінія (вся в комплексі) здатна окупитися протягом півроку, але з одним маленьким нюансом, при повному завантаженні. Під цим розуміємо те, що всі агрегати будуть працювати на повну потужність 8 годин на добу та 5 днів на тиждень, але практика показує, що таких обсягів домогтися досить складно, особливо на початку бізнесу. Так що якщо говорити серйозно і підходити з точки зору реальної практики, то в разі початку малого бізнесу з нуля на виробництві пельменів то окупність всього проекту згідно бізнес плану повинна дорівнювати не менше одного року, при цьому особливу увагу необхідно приділити реалізації і вибудовуванню повноцінної мережі збуту продукції. До речі для збуту можна використовувати не тільки стандартні канали реалізації, але і достатньо нові для малого бізнесу за допомогою інтернету. Як самі розумієте, говори не про банальні оголошеннях, а про створення власного ресурсу і його розкручуванню. З урахуванням того, що пошукова «розкрутка» сайтів за регіональним принципом відносно не дороге задоволення, то нехтувати таким каналом реалізації не стоїть.

Не забувайте підписатися на бізнес блог про бізнес ідеї , попереду інші історії з життя звичайного бізнесу в Україні, який гордо іменується малим бізнесом.

 

На цьому все. Нагадаю, що приєднавшись до групи « Про бізнес ідеї для України » Ви зможете отримати безкоштовну консультацію з питань створення нового бізнесу, ідей для власної справи, пошуку інвесторів та оподаткування. Бажаю успіхів у бізнесу.
На ту же тему
  • Розводимо рибу, все про обладнання для бізнесу
  • Обладнання для виробництва котлет
  • Вирощуємо гриби, яке обладнання необхідно
Обсуждение: оставлено 2 коммент.
  1. Mikhail пишет:

    Вдалий варіант бізнесу. Це стосується того, що ви можете виробляти не один вид напівфабрикатів, а декілька, додатково придбавши устаткування, якого бракує. Конкурентоздатність в такому випадку лише зросте.

  2. Тетяна пишет:

    Так, непогано. Але, на мій розсуд, починаючи малий власний бізнес з такими великими витратами на обладнання, це є великий ризик. Бо конкуренція серед виробників напівфабрикатів дуже велика и важко буде надати до ринку особливу продукцію, щоб якнайшвидше виправдати початкові витрати. Зараз у магазинах велика кількість якісного, цікавого товару з великим асортиментом і помірними цінами, що продукт низької .якості не буде конкурентоздатним, а висока якість плюс низька вхідна ціна – це низький прибуток.

Поделитесь своим мнением

Підпишіться на блог та отримуйте всю нову інформацію першими

Про бізнес ідеї, кредити та банки Всі матеріали опубліковані виключно в цілях ознайомлення. Використання матеріалів можливе лише при умові розміщення індексованого посилання на сайт http://ideya-biznesa.pp.ua Про бізнес ідеї, кредити та банки 2012 - 2014 роки
Про бізнес ідеї, кредити та банки © 2017 ·   Вход   · Тема сайта и техподдержка от GoodwinPress Наверх